Hogyan lehetséges a képek elhelyezése a falfűtő felületen – 2 tippünk is van!

Képek elhelyezése a falfűtő/falhűtő felületen – mi sem egyszerűbb!

A képek elhelyezése a falfűtésen – gyerekjáték!

 

A Variotherm elektronikus csőkereső LED fénnyel és hangjelzéssel jelzi a VarioModul és VarioProFil csövek (alumíniumbetétes többrétegű kompozit csövek) helyét a falfelületben. Csöveink következetes, állandó és pontos távolsága megkönnyíti ezek helyének meghatározását. A csőkereső alternatívája a termofólia, mely a fűtőcsövek helyének meghatározására alkalmas a fűtési fázisában.

Az elektronikus csőkereső – részletesenVariotherm elektronikus csőkereső

Az elektronikus csőkereső készülék a többrétegű, alumíniumbetétes, kompozit csöveket mind a száraz rendszerű modul felületekben, mind a vakolt falakban megtalálja.

Így működik:

  • Tartsa a készüléket a levegőbe a fémrészektől távol (az ellenőrizendő felületre merőlegesen).
  • Tartsa a kalibráló idomot a pontérzékelőhöz (a kalibráló idom alumíniumlemeze legyen kívül).
  • Nyomja meg a start gombot, és tartsa lenyomva. Kb. 2 másodperc múlva a zöld LED világítani kezd.
  • Végezze el a csőkeresést: Lassan pásztázza a felületet. A piros LED-ek és a hosszanti érzékelő kék fénye hangjelzés mellett jelzi a csövek helyzetét.
  • A start gomb felengedése után a készülék kikapcsol.

TIPP: A kezünkön lévő ékszerek befolyásolhatják a kalibrálási folyamatot és a keresési eredményt, ezért a készülék indítása előtt vegyükl le őket.

 

Hogyan működik a termofólia?

 

Variotherm termofólia

A termofólia felfűtési fázisban alkalmas a fűtéscsövek helyének meghatározására. Alkalmazási hőmérséklet-tartománya 25 °C és 30 °C között.

A felfűtési folyamat során a fekete termofóliát a csövekre merőlegesen helyezzük a felületre, esetleg ragasztószaaggal is rögzíthetjük.

A 25 °C és 30 °C közötti felületi hőmérséklet mellett a fólia elszíneződésén keresztül láthatóvá válnak a csővezetékek: fekete, kék, sárga és piros színárnyalatok jelenhetnek meg. A legmagasabb mérhető hőmérséklet-tartományban – kb. 30 °C felett – a fólia vörösre színeződik. A mérhető tartomány feletti hőmérsékleten a fólia ismét feketévé válik.

Így már egyszerűvé válik a képek elhelyezése vagy kisebb polcok felfúrása a fűtő-/hűtőfelületre!