Variotherm száraz rendszerű mennyezetfűtés és mennyezethűtés 18+3 modullal

A légkondícionálók egészséges alternatívája

mennyezetfűtés mennyezethűtés száraz rendszerű Variotherm szerelés

Mennyezetfűtés hűtésként? Segít a forró napokon hideg fejjel szemlélni a körülöttünk lévő világot! A hagyományos légkondicionálás utólag is beépíthető, egészséges alternatívája irodákban, bemutatóterekben, családi házakban és lakásokban. Mivel a teljes mennyezetfelületen hűt, egyenletes és kellemes helyiséghőmérsékletet teremt. Érezzük jól magunkat mindenhol!

A ModulDecke rendszer felülete hangelnyelő, akusztikai funkcióval is választható, emellett a rendszer télen kellemesen és kényelmesen fűti helyiségeinket.

Egy rendszer, négy funkció: hűtés + fűtés + zajcsökkentés + kész mennyezet!

 

Hogyan hűtünk a mennyezeten keresztül?

A Variotherm mennyezethűtéssel egész nyáron kényelmesen hűthetjük épületünket – huzat nélkül, teljes csendben.
A vízüzemű mennyezethűtés felülethűtő rendszer, mely sugárzásos hőcserével működik: hűtött víz kering az alumíniumbetétes többrétegű csövekben és így a teljes felületén hűti a mennyezetet. A helyiségben tartózkodó személyek a felesleges testhőjüket a hűvös felületeknek adják át. A helyiség klímája kellemes és hűvös lesz.

A mennyezethűtő rendszerek huzatmentesen és teljes csendben üzemelnek, így éjszaka is működhetnek. A légkondicionálás ideális és egészséges alternatívája.

mennyezetfűtés mennyezethűtés száraz rendszerű Variotherm klíma

Miért kellemes a felülethűtő rendszer által nyújtott hőérzet?

A légkondicionálóval ellentétben a mennyezethűtő rendszer nem fúj hideg levegőt a helyiségbe. Működése a sugárzásos hőcsere elvén alapul. azaz az emberi szervezet lassabban szokik hozzá a kinti meleg és a kellemesen hűvös szoba közötti hőmérséklet-különbséghez. Nincs többé hidegsokk.

A hűtő álmennyezetek csendesen üzemelnek, éjszaka is működhetnek – a nyugodt alvás garantált.

Tippünk: Egy jól szigetelt, hatékony hőtárolótömeggel rendelkező épület további pénzt takarít meg, mivel a helyiségek hűtéséhez kevesebb energiára van szükség.

mennyezetfűtés mennyezethűtés száraz rendszerű Variotherm hőszivattyú

Milyen energiaforrást igényel a mennyezethűtés?

A Variotherm száraz rendszerű mennyezethűtés választása esetén hűtött vízre van szükségünk. Ideális esetben az ehhez szükséges energiát közvetlenül a környezetből nyerjük például hőszivattyú segítségével, mely a levegő, a föld vagy a talajvíz környezetbarát forrásait alkalmazza. A beépített kompresszor a hűtéshez szükséges 16-20 °C-os vízhőmérsékletet állítja elő.

mennyezetfűtés mennyezethűtés száraz rendszerű Variotherm működése

Hogyan és miért működik a mennyezetfűtés

A mennyezetfűtés a hősugárzás elvén melegíti fel helyiségeinket. Nagy felületen alakítjuk ki, ezért alacsony előremenő fűtővíz-hőmérsékleten üzemeltethető.
De… a meleg levegő felemelkedik!? Ebben az esetben a mennyezetfűtés mellett fejünk melegben lenne, míg lábaink fáznának? Nem, mert a mennyezetfűtési rendszerek a hagyományos konvekciós fűtésekkel (pl. radiátorok) ellentétben kellemes és egészséges sugárzó hővel, nagyon alacsony hőmérséklet különbség mellett működnek.

Röviden: a mennyezetfűtés, mint felületfűtés a teljes felületet használja hőátadásra. Az infravörös sugarak a fűtőfelületre merőlegesen terjednek, ez esetben fentről lefelé. Amikor a sugarak szilárd testet érnek, az felmelegszik.

mennyezetfűtés mennyezethűtés száraz rendszerű Variotherm akusztika

Jótét A füleknek: az akustikdecke

A Variotherm mennyezetfűtő, mennyezethűtő modulok hangelnyelő, akusztikai felülettel is szállíthatók. Az akusztikus modulok gipszrost alapanyagból készülnek és különböző furatképpel rendelkeznek. A gipszrost lemezek perforációja átvezeti a hangot a szerkezeten, miközben a hangenergia megtörik és nagyrészt elnyelődik. Ez nagymértékben csökkenti a visszhangidőt a helyiségben.

Nagy előnye: a Variotherm akusztikus álmennyezet esetében az akusztikai furatokat nem takarják el a hűtő/fűtő elemek, így 100 %-ban aktívak maradnak. Ez garantálja a bevizsgált, dokumentált zajcsökkentést. Itt megtudhatja, miért működik az akusztikus mennyezet.

4 az 1-ben: fűtés, hűtés, mennyezet-felület és zajcsillapítás!

előnyök

Érezze jól magát otthonában! A vízüzemű hűtő álmennyezet csendesen – így éjszaka is – és huzatmentesen működik. A mennyezethűtés egészséges sugárzó hőcsere elvén működik: a helyiségben tartózkodó emberek lassabban szoknak hozzá a kellemesen hűvös belső tér és a kinti tikkasztó hőség közötti hőmérséklet-különbséghez, így a hidegsokk és a huzat miatti megfájduló, merev nyak a múlté.

 

 • A sugárzó felületet nem takarják berendezési tárgyak
 • Huzatmentes – nincs poráramlás
 • Zajtalan – éjszaka is működhet
 • Fűtés + hűtés + akusztikai funkció + kész mennyezet
 • Kellemes helyiségklíma a sugárzásos hőcsere elvén
 • A hőmérséklet minden helyiségben egyedileg szabályozható
 • Nincsenek zavaró légkondicionáló berendezések a falakon
 • Akár 30 % energiaköltség-megtakarítás
 • Karbantartásmentes
 • 10 év garancia

Fűtés, hűtés és zajcsökkentés: a Variotherm rendszere minderre képes. A vízüzemű mennyezetfűtő, mennyezethűtő berendezés – akusztikus felülettel vagy anélkül – nyáron kényelmesen hűti, télen pedig fűti helyiségeinket. A Variotherm ModulDecke szárazépítési rendszer, mely profi szerelést tesz lehetővé.

 

 • Rugalmasan szerelhető száraztechnológiás rendszer
 • Teljes rendszer egy forrásból
 • Optimális választás a felújítások során, akár műemlék épületek esetén is
 • A harmatpont és a kondenzáció jól kontrollálható – a hűtőcsövek nem érintkeznek közvetlenül a hűtendő helyiség levegőjével
 • Ingyenes tanácsadás és szállítás – ajánlati rendszertervezés
 • Energiahatékony alacsony hőmérsékletű rendszer
 • Megújuló energiaforrásokkal jól kombinálható
 • Korróziómentes fűtési és hűtési csövek (többrétegű, alumíniumbetétes csövek)
 • Made in Austria
 • 10 év garancia

A mennyezetfűtés/-hűtés nagyobb szabadságot tesz lehetővé a belsőépítészetben! A hűtő- és fűtőrendszer láthatatlanul a mennyezetbe integráltan készül, így a belsőépítészeti kreativitásnak nincsenek határai. A kényelmes helyiségklíma a kitűnő hőérzetet kínál otthonában.

A mennyezethűtő és mennyezetfűtő rendszer huzat nélkül üzemel, ezért kórházakban és más egészségügyi létesítményekben is kiválóan alkalmazható.

 

 • Láthatatlanul integrálódik a mennyezetbe – illeszkedik a belsőépítészethez
 • Huzatmentes – egészségügyi létesítményekben is alkalmazható
 • Alacsony energiaköltségek
 • Zajtalan – éjszaka is üzemelhető
 • Hangelnyelő, akusztikus felülettel is szállítható
 • Gyorsan beépíthető, teljes rendszer
 • Utólag is egyszerűen telepíthető
 • Új épületek és felújítások optimális fűtési és hűtési rendszere
 • Úttörő a felületfűtési és -hűtési rendszerek terén, több, mint 40 év tapasztalattal

A mennyezethűtés/-fűtés gyorsan és szakszerűen telepíthető szárazépítészeti rendszerként. A Variotherm modulok számos változatban kaphatók és bármilyen építési helyzethez, elváráshoz igazíthatók. A modulok felszerelése után már csak glettelni, majd festeni kell a felületet.

A mennyezetfűtő és -hűtő rendszer utólag is beépíthető, alkalmazható akár műemléképületek felújítása során is.

 

 • Professzionális és rugalmas szárazépítészeti rendszer
 • Tűzvédelmi és építésbiológiai tanúsítvánnyal rendelkező gipszrost lemez
 • Kellemes helyiségklíma a nagy felületű hűtésnek és fűtésnek köszönhetően
 • Ingyenes ajánlati tervezés és szállítás
 • Energiahatékony alacsony hőmérsékletű rendszer
 • Ideális felújításokhoz és műemlék épületekhez
 • 10 év garancia
u
Melyik hűtés a megfelelő?

Nem szeretnénk, hogy izzasztó meleg legyen a helyiségben, de nem szeretnénk egy oda nem illő légkondicionálót sem? A következőt javasoljuk: hűtsünk a mennyezeten vagy a falon keresztül és élvezzük a kellemes, hűvös és huzatmentes helyiségeket. Akár a padlón keresztül is lehetséges a kiegészítő hűtés. Itt találja meg a megfelelő hűtést otthonához.

Mi a legjobb alternatíva a légkondicionálás helyett?

Forró nyarak, fülledt éjszakák – a hűvös szobák iránti vágy egyre erősebb. Muszáj mindenképp a légkondícinálót választani? Ha a mennyezet vagy a fal segítségével hűtünk, egész nyáron kellemes hőmérsékletű helyiségeket élvezhetünk. Megmutatjuk Önnek a légkondicionálás legjobb alternatíváit.

Hogyan működik a mennyezetfűtés?

A konvekciós fűtési rendszerekkel ellentétben a kellemes meleget felülről biztosító mennyezetfűtés sugárzó hővel működik. A fűtőfelületre merőlegesen terjedő infravörös sugárzás a mennyezetfűtési rendszer esetében felülről lefelé hat. Tudjon meg többet a mennyezetfűtés működéséről.

Miért működik az akusztikus mennyezet?

A mennyezethűtési és -fűtési rendszerek hangelnyelő akusztikus felülettel is szállíthatók. Az akusztikus panelek különböző furatképpel rendelkezhetnek, amely a hangot a mögöttük lévő üregbe irányítja. A hang megtörik, és nagyrészt elnyelődik. Tudjon meg többet a fűtési és hűtési célokra is használható akusztikus mennyezetekről.

Vannak-e hátrányai is a mennyezethűtő rendszereknek?

Ha összehasonlítjuk a kezdeti költségeket egy hagyományos légkondicionáló rendszerrel, akkor azok magasabbak egy hűtő álmennyezet esetében. Működés közben azonban a vízüzemű mennyezethűtő rendszer energiaköltségei akár 30 %-kal alacsonyabbak, mint a légkondicionáló rendszerek villamosenergia-költségei. Így a felületfűtés és -hűtés néhány éven belül megtérül.

Ezenkívül, a mennyezet csendesen és huzat nélkül hűt, tehát éjszaka is működhet.