Variotherm vakolt falhűtés és falfűtés már közel 40 éve!

Kényelem egész évben

falhűtés falfűtés vakolt Variotherm szerelés

A falfűtésnek köszönhetően kellemes hőmérséklet van odabent annak ellenére, hogy nincsenek radiátorok. A fűtővezetékek a falban, vakolatsík alatt rejtőznek és még a leghidegebb télen is kellemes melegen tartják a helyiségeinket. A konvekciós fűtésekkel ellentétben a falfűtés sugárzó hővel, légáramlás nélkül, egységes hőérzetet biztosítva teremt barátságos klímát. Ha nyári hőség már túl melegnek bizonyulna, a falfűtés hűtőrendszerré alakul, miközben a fűtéscsöveken keresztül hűtött vizet áramoltatunk.

 

Meleg, mint egy cserépkályha

A falfűtés – ellentétben a már ismert radiátoros központi fűtéssel – nem a levegőt melegíti, hanem kellemes sugárzó hővel teszi barátságossá helyiségeink atmoszféráját. Az infravörös hullámok a fűtőfelületre merőlegesen indulva érik a bútorainkat és a helyiség fűtetlen felületeit. Azokkal ütközve hővé alakulnak, melyet e felületek átadják a helyiség levegőjének. Az emberi test ugyanígy, szinte “belülről” melegszik fel.

A melegnek e formája számunkra különösen kellemes, mert a Nap sugaraira emlékeztet bőrünkön.

További előnye: alig van konvekció, így elkerülhető, hogy helyiségeink levegője úlságosan szárazzá váljon.

Kitűnő hőérzet télen és nyáron:
vakolt falfűtés és falfűtés

falhűtés falfűtés vakolt Variotherm klíma

Rejtett hűtés a nyári melegben

A nyári hónapokban kb. 16-20 °C-os hideg vizet keringtetünk a többrétegű alumíniumbetétes fűtőcsövekben, így kellemesen és egészségesen hűtjük a helyiségeinket. A huzat és a zaj a múlté – így a falhűtés éjszaka is működhet.

További előnye: nincs többé zavaró klímaberendezés a helyiségben, így a fal szabadon alakítható – egyértelmű alternatívája a légkondicionálóknak.

falhűtés falfűtés vakolt Variotherm kreativitás

Kreatív módon tervezhető

A vakolt falfűtés minden igényhez alkalmazkodik és kis csőtengelytávolsággal is beépíthető.
Vakolt kivitelben a falfűtés minden belsőépítészeti elvárást kielégít. Akár kicsi, akár nagy felületeken egyaránt hatékonyan felhasználhatók.

A VarioProFil csövek (fűtési és hűtési csövek) rögzítésére szolgáló VarioSínnel minden megvalósítható: nagy csőtengelytávolságú fűtési és hűtési rendszerek nagy felületekhez, míg a kisebb csőtengelytávolságú típusok kisebb felületekhez, fűtőfalakhoz vagy épített berendezési elemek fűthetővé tételére alkalmas.

falhűtés falfűtés vakolt Variotherm bútor

Lehet-e a falfűtés elé bútorokat állítani?

Ha túlságosan nagyméretű bútorokat helyezünk a falfűtő, falhűtő felületek elé, az csökkenti a rendszer fűtési és hűtési teljesítményét.

Egy íróasztal, kisebb polcok, komódok vagy egy kanapé nem jelentenek problémát, de egy szekrénysor nappaliban vagy egy nagy ruhásszekrény már nem lesz megfelelő, mivel túlságosan nagy hőleadó felületet fed le.

Tippünk: Egyeztesse előre a helyiség berendezési elképzeléseit és belsőépítészetét.

falhűtés falfűtés vakolt Variotherm kép

Képek elhelyezése? Nem probléma!

Elektronikus csőkeresőnkkel vagy termofóliánkkal a falfűtő/falhűtő rendszerben lévő többrétegű, alumíniumbetétes csövek utólag is könnyen megtalálhatók.
Lehet-e egyáltalán képeket függeszteni a falfűtő felületre? Természetesen! Az alumíniumbetétes többrétegű csövek bármikor megkereshetők. Az elektronikus csőkereső a VarioProFil csöveket az alumíniumréteg segítségével találja meg, majd hangjelzéssel és LED fénnyel jelzi annak helyét.

Ha a falfűtés üzemel, a csövek termofóliával is megkereshetők.

előnyök

Legyen szó akár nagy falfelületekről, akár hangulatos padokról, a vakolt falfűtés mindenhol barátságos klímát teremt. Fűtés télen és hűtés nyáron – mindezt egyetlen rendszerrel. A jó hőérzet és a kényelem saját négy falunk között a mindennapok részévé válik.

 

 • Falba építjük, így láthatatlan – szabadon rendezheti be helyiségeit
 • Nincs huzat, nincs poráramlás
 • Abszolút csendes – éjszaka is üzemelhet
 • Aljzatok, villanykapcsolók, képek felfüggesztése – nem probléma!
 • Kellemes helyiségklíma a sugárzásos hőcserének köszönhetően
 • A hőmérséklet minden helyiségben egyedileg szabályozható
 • Ideális társa az alternatív energiaforrásoknak, mint például hőszivattyú, napenergia vagy a biomassza rendszerek
 • Akár 25 % fűtési költségmegtakarítás
 • Karbantartásmentes
 • 10 év garancia

A Variotherm vakolt falfűtése és falhűtése gyorsan eléri a kívánt hőmérsékletet. Profilozott felületüknek köszönhetően a VarioProFil csövek felülete akár 10% vagy 15%-kal nagyobb, mint a hasonló alumíniumbetétes, többrétegű csöveké. Ez olyan optimalizált hőátadást jelent, mely nem csak kényelmesen meleg télen és kellemesen hűvös nyáron, de jelentős energimegtakarítást is eredményez.

 

 • Teljes felületfűtési és felülethűtési rendszerek egy kézből
 • A Variotherm SystemWand rendszere IBO (építésbiológiai) vizsgálati védjeggyel rendelkezik
 • Felületnövelt VarioProFil csövek az optimális vakolattapadásért
 • Ingyenes tanácsadás és szállítás – ajánlati rendszertervezés
 • Energiahatékony alacsony hőmérsékletű rendszerek
 • Megújuló energiaforrásokkal ideálisan kombinálhatók
 • Teljes mértékben korróziómentes és oxigéndiffúzió ellen 100%-ban védett (többrétegű alumíniumbetétes) fűtési és hűtési csövek
 • A Variotherm úttörő a felületi fűtési és hűtési rendszerek terén, több mint 40 év tapasztalattal

Ha kreativitását nem korlátozó fűtési és hűtési rendszert keres, megtalálta! Vakolt falfűtés és falhűtés a Variothermtől. Mivel a fűtő- és hűtőrendszer a falba kerül beépítésre, ezért láthatatlan. Nincs többé zavaró radiátor vagy légkondicionáló rendszer.

A sugárzásos hőcserének köszönhetően a falfűtés és falhűtés huzatmentesen, porkeringtetés nélkül üzemel, így ideálisan alkalmas orvosi létesítmények számára is.

 

 • Láthatatlan és helytakarékos – falba építve
 • Télen = fűtés
 • Nyáron = hűtés
 • Huzatmentes – orvosi létesítményekben is optimális választás
 • Alacsony energiaköltségek
 • Zajtalan, így éjszaka is üzemelhet
 • Aljzatok, kapcsolók, képek felfüggesztése nem jelent problémát
 • Vezérelhető intelligens, Smart Home technológiákkal
 • Made in Austria
u
Mikor jó a hőérzetünk?

Mit jelent valójában a meleg és a hőkomfort? Az, hogy mikor érzi jól magát egy helyiségben, nemcsak a helyiség hőmérsékletétől, hanem mindenekelőtt a megfelelő fűtéstől függ. Ismerje meg, hogy mit jelent a gyakorlatban a hőkomfort fogalma!

Lehetséges-e a fűtés és a hűtés egyetlen berendezéssel?

Bizonyára sokan ismerjük már a padló-, mennyezet- vagy falfűtési rendszereket. De lehet-e ezekkel a berendezésekkel nyáron hűteni? Igen! Míg télen meleg víz áramlik a fűtéscsövekben, nyáron 16-20 °C-os hűtött víz kering, így hűtve a helyiségeinket. Mindemellett a helyiség falait sem csúfítja el egy oda nem illő légkondicionáló. Tudjon meg többet a fűtésről és hűtésről egyetlen, láthatatlan rendszerrel!

Hogyan tudok a legjobban takarékoskodni a fűtési költségekkel?

Sajnos a telek gyakran tartogatnak egy kellemetlen meglepetést: a hideg évszak végén postaládánkba megérkezik a fűtésszámla. Összegyűjtöttünk 10 tippet, hogyan takaríthat meg fűtési költségeket.

Hogyan használhatók ki jobban a hősugárzás előnyei a falfűtés esetén?

A felületfűtés a hősugárzás elvén működik. Az infravörös sugarak a fűtőfelületről, arra merőlegesen indulnak. A padlófűtés esetén az ember a padlóval csak a teljes bőrfelületének kis százalékával van közvetlen sugárzásos hőcserében. Ehhez képest a falfűtésnél ez a hőcsere jóval nagyobb, ezért a falfűtést gyakran komfortosabbnak érezzük.

Vannak-e a falfűtéseknek, falhűtéseknek hátrányai?
 • A fűtött vagy hűtött falat nem szabad válogatás nélkül bútorokkal eltakarni, mert a hőleadás csökkenhet. Mindazonáltal nagy szabadságot kínál a helyiségek berendezésében, mivel nincs zavaró radiátor.
 • A képek felfüggesztésekor figyelembe kell venni a fűtőcsövek elhelyezkedését: az alumíniumbetétes többrétegű csöveket bármikor meg lehet találni a Variotherm elektronikus csőkeresővel vagy a termofóliával.