Felújítás egyszerűen – felületfűtő és felülethűtő rendszerekkel

Energiatakarékos fűtés és hűtés kialakítása a felújítások, bővítések során

Régi épület felújítását tervezi? A felújításokhoz és átalakításokhoz kell egy jó terv. Egy tényleg jó terv. Az alábbiakban rávilágítunk, mire célszerű figyelnie a felújítás és átalakítás során.

Ha elég időt szánunk erre már az építkezés megkezdése előtt, egyértelmű előnyre teszünk szert – különösen, ha fenntartható fűtési és hűtési rendszerek kiválasztásáról van szó.

Felujitas-variotherm-rendszerekkel

Fűtésfelújítás – fontos előnyök és hátrányok

Egy régi épület felújításakor az egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – szempont a fenntartható fűtési rendszer kiválasztása. Az éghajlatváltozás és az energiaválságok idején minden eddiginél fontosabb, hogy gondoskodjuk az optimális, fenntartható fűtésről és hűtésről. Személyes komfortérzetünkhöz hozzátartozik úgy a kellemes meleg a hideg hónapokban, mint a kényelmesen hűvös helyiségklíma a forró nyári hónapokban.

A fűtésfelújítás előnyei nyilvánvalóak. Egy energiatakarékos fűtési rendszerrel nagymértékben csökkenthetjük fűtési költségeinket, így egy régi épület felújításának részeként egy jövőbiztos fűtési rendszerbe történő befektetés néhány év alatt megtérül.

Ha egy fenntartható módon üzemeltethető fűtő- vagy hűtőrendszer mellett döntünk, jelentősen csökkentjük saját ökológiai lábnyomunkat, miközben függetlenítjük magunkat a fosszilis tüzelőanyagok robbanásszerűen növekvő költségeitől. Emellett nemcsak hőérzetünket és a beltéri klímát javítja, hanem ingatlanunk értékét is növeli.

A fűtésfelújítás hátrányai sokkal kevésbé fontosak, mint az előnyei. A kezdetben magas beruházási költségek már néhány év üzemelés után megtérülnek. A technikailag bonyolult fűtési rendszerek magukban hordozzák a hibás kivitelezés kockázatát, de a megfelelő, sokéves tapasztalattal rendelkező partner kiválasztásával itt is minimalizálhatja a kockázatot. Sajnos az építkezés miatti átmeneti életminőség-romlást még a legjobb szakember sem tudja áthidalni.

Az új rendszer: energiahatékonyság a fűtés és a hűtés üzemeltetése során

Ezért tájékozódjunk a felújítási projektünkhöz rendelkezésre álló különböző – mind műszaki, mind pedig finanszírozási – lehetőségekről. A gázfűtési rendszerek és a radiátorok már régen túl vannak a fénykorukon, így érdemes aktívan érdeklődni olyan energiahatékony, kényelmes és fenntartható technológiákról, amelyek komplett fűtési és hűtési rendszermegoldást kínálnak.

Télen fázik a lábunk, miközben nyáron izzasztó meleg van? Ahhoz, hogy házunkban vagy lakásunkban évszaktól függetlenül tökéletes legyen a hőmérséklet, a komfortérzetünket ne rontsa el a száraz levegő vagy a hideg légáramlás, célszerű felületfűtési és felülethűtési rendszereket választani.

Variotherm VarioKomp padlófűtés szerkezete

A felületfűtés és a felülethűtés természetesen egy régi épület felújításakor is alkalmazható. Ezek üzemelése a sugárzó hő vagy sugárzó hőcsere elvén alapul, így egész évben kitűnő komfortot, hőérzetet teremtenek. A régi épületek padlójába, falaiba és mennyezetébe épített felületfűtési és -hűtési rendszerek nemcsak teljesen csendesek, de láthatatlanok is. Ez azt is jelenti, hogy a lakótér használata során többé nem szükséges a radiátorokat figyelembe venni. Az innováció egyértelmű vezetője ezen a téren – ezt biztosan állíthatjuk – a Variotherm. Ismerje meg és válassza felújítási projektje során az osztrák családi vállalkozás energiahatékony megoldásait.

Három új eszköz a felmerülő kérdések gyors megválaszolásához

Fedezze fel a válaszokat a leggyakrabban feltett kérdésekre a gyors, hatékony és energiatakarékos felújítással kapcsolatban – közérthető magyarázatokkal.

Sokan gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy a padlóval, falakkal és mennyezetekkel való fűtés és hűtés milyen fantasztikus lehetőségeket rejt magában, így még ma is a régimódi, energiafaló radiátorok vagy a zümmögő légkondicionáló rendszerek iránt érdeklődnek és ezek mellett döntenek. A fűtés – és ami a jövőben még fontosabb – a hűtés új és korszerű formáival való megismerkedés sokak számára túlságosan nagy erőfeszítésnek tűnik. Ez az aggodalom azonban teljesen alaptalan, hiszen a felületfűtési és -hűtési rendszerek optimális kiegészítői a hőszivattyúnak! Új brosúráinkban áttekinthetően és könnyen érthetően összefoglaltunk mindent, amit a padlók, falak és mennyezetek energiahatékony felújításáról tudni érdemes.

Értékes alapként szolgálnak az ügyfelekkel történő megbeszélések során és tapasztalt szakembereket támogatnak a bonyolult műszaki tartalmak érthető magyarázatában:

  • Lehet-e padlófűtést utólagosan beépíteni?
  • Használhatók-e a ferde tetők fűtésre és hűtésre?
  • Valóban lehet ugyanazzal a rendszerrel fűteni és hűteni?

A válaszok egyébként 3 x igen.

Szerelési videók

Az alábbi szerelési videók nagy jelentőséggel bírnak, mert világos és érthető utasításokat adnak a felhasználóknak. Lehetővé teszik a magyarázatot igénylő termékek alkalmazásának lépésről lépésre történő megértését. Ezek a videók nemcsak megkönnyítik a telepítést, de csökkentik az esetleges hibák és félreértések kialakulásának esélyét is.

VarioKomp padlófűtés szerelése - videó

Száraz rendszerű padlófűtés beépítési útmutató, videó magyar nyelven

ModulDecke mennyezet hűtés és -fűtés szerelése - videó

Száraz mennyezetfűtés beépítési útmutató, videó magyar nyelven