Variotherm esztrich padlófűtés

Láthatatlan esztrich padlófűtés – jól látható energiamegtakarítás

esztrich padlófűtés Variotherm cső energia takarékos

Meleg lábak egész télen! Az energiatakarékos esztrich padlófűtésnek köszönhetően nem csak a lábaink érzik jól magukat, hanem jelentős fűtési költséget is megtakaríthatunk. A meleg vízzel üzemelő padlófűtés szemünk elől elrejtve melegíti fel a padló teljes felületét. A helyiséget egyenletesen felfűtve kellemes klímát teremt zavaró radiátorok nélül.

Alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerként alternatív, energiatakarékos hőforrásokkal – például hőszivattyúk, biomassza vagy termikus napenergia – ideális párost alkotnak, de természetesen gáz- vagy olajtüzelésű berendezésekkel is működtethetők.

 

Hangulatos, meleg otthon

A Variotherm esztrich padlófűtéssel a hideg kő-, járólap-, laminált- vagy fa parkettapadló pillanatok alatt felmelegszik. Nem fázik többé a lábunk! És ez még nem minden: a padlófűtés barátságos klímát nyújt otthonában, kellemes meleggé varázsolja a folyosókat, konyhákat, fürdőszobákat, mosdókat, nappalikat és a fedett medencéket.

Esztrich padlófűtések:
4+1 klasszikus megoldás

esztrich padlófűtés Variotherm energia takarékos cső

A padlófűtés ideális burkolóanyagai

A padlófűtés felülete szinte bármilyen nekünk tetsző anyaggal burkolható, így szóba jöhet a kő, a járólap, a laminált padló, vinyl, illetve akár a parketta vagy padlószőnyeg is. Fontos megjegyezni, hogy minden esetben padlófűtési célokra alkalmas burkolatot válasszunk, erről annak gyártója tájékoztat bennünket.

Általában minél vastagabb az általunk választott burkolat, annál hosszabb ideig tart míg a padló felülete átmelegszik. A járólapok és a kőburkolatok például jó hővezetők, így nem csak a padló, de a helyiség hőmérséklete is hamarabb válik kellemessé.

esztrich padlófűtés Variotherm energia takarékos cső

Költséghatékony technika

A Variotherm melegvíz üzemű padlófűtés esetében a VarioProFil alumíniumbetétes, felületnövelt fűtőcsöveket a padlófelület lehető legnagyobb kihasználásával fektetjük le. Az így kialakult nagy fűtőfelületnek köszönhetően a padlófűtés alacsony fűtővíz-hőmérséklet mellett üzemel, mely általában a 26-38°C közé esik. Az ennek köszönhető energia- és fűtési költségmegtakarítás jelentős.
Egy hagyományos radiátoros központi fűtéssel összehasonlítva, ugyanez a fűtővíz-hőmérséklet általában 60°C környékén adódik, hiszen a fűtőtestek kicsi felülete a hőt pontszerűen, nagy intenzitással adja át helyiség levegőjének.

Mivel az esztrich padlófűtések működési elve a hősugárzáson nyugszik, az ilyen módon fűtött helyiségek léghőmérséklete – akár a hőérzet javulása mellett – nagyjából 2°C-kal alacsonyabbra választható.

A padlófűtés hőérzete egységes és kellemes.

N
esztrich padlófűtés Variotherm energia takarékos cső

A legjobb megoldást keresi?

A tökéletes hőkomfort elérése érdekében érdemes a padló-, fal- és mennyezetfelületeket párhuzamosan használni.

Hőérzeti szempontokat szem előtt tartva elmondható, hogy – a padlóhoz vagy a mennyezethez képest a falak ideális felületet biztosítanak a fűtés és a hűtés során, hiszen a falfűtések hőérzete – lévén a hősugárzás az emberi testet teljes magasságában egyformán éri – a legkellemesebb.

Hűtési célokra javasoljuk a fal- vagy mennyezethűtés alkalmazását, amikor is nem meleg vizet, hanem 16-20°C-os hőmérsékletű hűtött vizet áramoltatunk a csővezetékekben. A felületek hőmérsékletét csökkentve huzattól és zajtól mentesen, egészségesen hűtjük helyiségeinket.

esztrich padlófűtés Variotherm energia takarékos cső

VarioSolid – a csarnokok padlófűtése

Ipari-, raktár- és sportcsarnokok, nagyméretű rendezvényterek fűtése mindig gazdaságossági kérdéseket vet fel, melyre gyakran egy igazán jó válasz van: a padlófűtés választása. A Variotherm megoldása ezekre a feladatokra a VarioModul 20×2 csővel kialakított VarioSolid padlófűtés.

A VarioModul csövek gyors, acélhálóhoz, acélszerkezethez való rögzítése professzionális, akkumulátoros üzemű kötözőgépünkkel történik, mely az egyes kötéseket néhány másodperc alatt – akár állóhelyzetben dolgozva – elvégezhetjük.

 

előnyök

Meleg láb – egész évben! Élvezze a tökéletes kényelmet az egész épületben!

 

 • Több szabadságot élvezhetünk a helyiség berendezése során – nincsenek fűtőtestek
 • Nincs huzat, így poráramlás sem
 • Bármilyen energiaforrást alkalmazhatunk: hőszivattyú, biomassza, szolár, gáz vagy olaj
 • Kényelem és meleg padló – a teljes fűtési idényben
 • A léghőmérséklet helyiségenként is szabályozható
 • Akár 25% energiaköltség is megtakarítható
 • Karbantartásmentes
 • 10 év garancia

Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő szereléstechnikát! ismerje meg 4 különböző, de komplett alaptípusunkat és válassza legmegfelelőbbet: VarioRast, VarioFix, VarioClip és a VarioRoll. Ipari felületekhez, nagy csarnokokhoz fejlesztettük ki jól terhelhető VarioSolid rendszerünket.

 

 • Egyenletes hőeloszlás
 • 4+1 komplett szereléstechnika – mindez a Variothermtől
 • Élvonalbeli osztórendszerek, különleges szolgáltatásokkal
 • Előzetes ajánlatkészítés és tanácsadás – természetesen, költségmentesen
 • Energiahatékony, kényelmesen szerelhető, alacsonyhőmérsékletű rendszerek
 • Igény szerint megválasztható padlóburkoló anyagok
 • Korróziómentes  VarioProFil fűtőcsövek (növelt felületű, alumíniumbetétes, többrétegű, oxigéndif-fúzió ellen 100%-ban védett csövek)
 • A Variotherm a felületfűtések és -hűtések úttörője, több, mint 40 év tapasztalattal
 • 10 év garancia

A tervezői szabadságot semmi sem gátolja! Üvegportálok, látványos falak, igényes padlóburkolatok – bármi megvalósítható!

 

 • Akadálymentes, kreatív tervezés lehetősége – a fűtés szem elől rejtve a padlóban bújik meg
 • Mivel huzatmentes, egészségügyi intézményekben is alkalmazható
 • Zajmentes, így nem zavarja az éjszakai nyugalmat
 • Smart Home rendszerekkel, helyiségenként is vezérelhető
 • Alacsony üzemeltetési költségek
 • Komplett rendszerek, gyors szerelhetőséggel a Variothermtől
 • Profi szereléstechnológiák a felületfűtések és -hűtések úttörőjétől – több, mint 40 éve
u
Hogyan működik a padlófűtés?

A padlóba rejtett melegvíz üzemű padlófűtések a padlófelületen át fűtik helyiségeinket. A hőeloszlás és a hőérzet egyenletes, a helyiség megjelenését nem befolyásolják zavaró fűtőtestek.

Vannak-e a padlófűtéseknek egészségügyi kockázatai?

Egészségügyi szempontok alapján a padlófűtés ártalmatlan. Egy jól beszabályozott esztrich padlófűtés felületi hőmérséklete mindössze 22-29°C, így poráramlás nem alakul ki, mindemellett zajtalan.

Milyen előnyei vannak a padlófűtésnek?

A helyiségben nincsenek zavaró fűtőtestek, a padlófűtés nem látható. A hőeloszlás és a hőérzet egyenletes, a helyiség rövid időn belül kellemesen felmelegszik. A padlófűtés energiatakarékos, alkalmazásával akár 25% fűtésköltség is megtakarítható.

Miként légtelenítjük az esztrich padlófűtéseket?

A padló nem lesz egyenletesen meleg és nem nem adja le a tervezett teljesítményét, ha padlófűtési hálózatba levegő kerül.
A Variotherm padlófűtési rendszerekben többrétegű, alumíniumbetétes csöveket alkalmazunk, ezek oxigéndiffúzió ellen 100%-ig védettek. Az elkészült padlófűtési rendszert átöblítjük, feltöltjük és légtelenítjük. Ezt követően a padlófűtés további gondozást nem igényel.

Vannak-e hátrányai a padlófűtésnek?
 • Ha a kezdeti költségeket egy hagyományos radiátoros fűtési rendszerrel hasonlítjuk össze, azok – várhatóan – magasabbak. Ha azonban az üzemeltetési, fűtési költségeket tekintjük, ezek akár 25 %-kal alacsonyabbak a padlófűtés esetén. Ez azt jelenti, hogy a padlófűtés magasabb beruházási költsége néhány éven belül megtérül.
 • Nem minden padlóburkolat alkalmas, de számos olyan anyag van, amely padlófűtésre fektethető. A kerámialapok és a természetes kő a legjobb választás azok kitűnő hőtároló és hővezető képessége miatt. Emellett – természetesen – parketta, laminált padló, szőnyeg és linóleum is választható.
 • A száraz rendszerű padlófűtéshez képest a nedves esztrich padlófűtés valamivel lassabban melegszik fel. Ennek az az oka, hogy a fűtőcsövek a felszíntől távolabb helyezkednek el és a vastag esztrich réteget először fel kell melegíteni. Ha a padló felmelegedett, nagyon jól tárolja a hőt.
 • A bútorok, szőnyegek és egyéb, padlón elhelyezett nagy felületű tárgyak csökkenthetik a padlófűtés fűtési teljesítményét.
 • A padlófűtés hűtésre való alkalmassága igen korlátozott. Ha a padlófűtést fal- vagy mennyezethűtéssel/-fűtéssel kombináljuk, a helyiség klímája még nyáron is kellemesen hűvös marad.