Variotherm osztó-gyűjtők – 3 alaptípus, számtalan variáció

Tökéletes hőmérséklet az év minden napján

osztó gyűjtő osztógyűjtő szivattyú variotherm szerelés

Az elosztás és szabályozás magas színvonala a Variotherm rendszerek pontos működésének alapja.
A Variotherm felületfűtő és felülethűtő rendszerekben alkalmazott osztó-gyűjtők megfelelő hőmérsékletű és mennyiségű vízzel látják el a felületekben elhelyezett fűtő- és hűtőcsöveket.

 

Miért fontos a fűtésre és hűtésre használt víz megfelelő elosztása?

Ahhoz, hogy az ugyanabban a helyiségben található fűtő- és hűtőfelületeinket egyenletesen, azonos hőmérsékletre fűthessük fel vagy hűthessük le, pontosan beszabályozható, műszakilag kifogástalan osztó-gyűjtő rendszerekre van szükségünk.

A fűtő- vagy hűtőberendezéseink által előállított, az elvárt célra kevert hőmérsékletű vizet a hőhasznosító felület egyes körei felé üzembiztos, teljes körűen felszerelt, számos különleges szolgáltatást nyújtó osztó-gyűjtő segítségével osztjuk el. Ezek típusát, változatát a feladatnak és a beépítés körülményeinek ismeretében választjuk ki.

Elosztás és szabályozás

*
VarioOsztó 5.0

A VarioOsztó 5.0 – a csúcsminőségű alapváltozat

Minden épületben szükség van fűtésre – és egyre gyakrabban hűtésre is.
Mivel fűtő- és hűtőrendszereink megbízható osztó-gyűjtőt igényelnek, megrendelőink és profi partnereink nagyra értékelik a VarioOsztó 5.0 magas minőségét, gyors szerelhetőségét és a fűtési és hűtési körök egyszerű, egyedi, pontos beszabályozhatóságát.

A Variotherm fűtési és hűtési célokat szolgáló osztó-gyűjtőjének alapváltozata fűtő- és hűtőkörönként – szabályozószelepek segítségével – szabályozza az átfolyó vízmennyiséget, így biztosítva az elvárt hőérzetet a helyiség minden pontján.

A VarioOsztó 5.0 számos kiegészítő szolgáltatást nyújt. Ismerje meg ezeket!

 

*
Variotherm szivattyús osztóállomás 5.0

Variotherm szivattyús osztóállomás 5.0 – felújításhoz, bővítéshez

Régi fűtési rendszert szeretne korszerű felületfűtéssel kombinálni?
A Variotherm szivattyús osztóállomást kifejezetten erre a célra fejlesztették ki: hídként köti össze az alacsonyhőmérsékletű és a magashőmérsékletű rendszereket pl. egy felújítás, bővítés vagy tetőtér-beépítés során.

Meglévő magashőmérsékletű fűtési rendszer bővítése utólag kialakított alacsonyhőmérsékletű felületfűtő körökkel felveti azt a kérdést, hogy milyen módon hangolható össze a legegyszerűbben két különböző előremenő hőmérsékletű hálózat? A Variotherm szivattyús osztóállomás a meglévő magas hőmérsékletű radiátoros fűtés (kb. 60°C előremenő hőmérséklettel) és az alacsonyhőmérsékletű (kb. 30°C-os) felületfűtési rendszer között – egyfajta hidraulikai hidat képezve – gondoskodik a szükséges alacsony fűtővízhőmérséklet keveréséről és a fűtővíz keringtetéséről.

*
Variotherm szivattyús mikroállomás

Variotherm SZIVATTYÚS MIKROÁLLOMÁS – EGYES HELYISÉGEK FŰTÉSÉHEZ

A Variotherm szivattyús mikroállomás hidat képez a meglévő és megmaradó magashőmérsékletű fűtési hálózat és az újonnan kialakított  alacsonyhőmérsékletű fűtőfelületek között, egyben lehetővé teszi, hogy az alacsonyhőmérsékletű térben önálló helyiséghőmérséklet-szabályozást valósítsunk meg.

A kompakt méretű Variotherm szivattyús mikroállomás pontosan és jól szabályozza az előremenő fűtővíz-hőmérsékletet. Ideális megoldás legfeljebb 2 fűtőkörös bővítéshez, pl. egyes helyiségek felújítása vagy épületünk bővítése esetén, egy-egy helyiség utólagos felületfűtésének kialakítása során.

*
Variotherm osztószekrény

Variotherm osztószekrények

Osztó-gyűjtő rendszereink elhelyezhetők akár vakolat alatti, akár vakolatsík feletti Variotherm osztószekrényekben, melyek minden esztétikai igényt kielégítenek.

Elegáns megjelenésüket porszórt fehér felületüknek köszönhetik, melyek minden környezetben jól mutatnak. Az osztószekrények méretválasztéka bőséges, lehetővé teszi, hogy bármely – általunk kínált – osztó-gyűjtő típust fogadni tudjanak.

A mindössze 80 mm-es beépítési mélységével a vakolatsík alatti szekrényünk valódi helytakarékosságot biztosít amellett, hogy így is elegendő helyet nyújt az osztó-gyűjtő elhelyezéséhez.

előnyök

A hosszú éveken át, üzembiztosan működő Variotherm osztó-gyűjtők felületfűtési és felülethűtési rendszereink legfontosabb elemei. Ezek feladata a fűtő- vagy hűtővíz elosztása az egyes fűtő- vagy hűtőkörök között. A tetőtér-beépítés, vagy például a fürdőszoba felújítás a Variotherm szivattyús osztóállomásokkal könnyen megoldható!

 

 • Magas minőségű, komplett, összeszerelt, nyomáspróbázott, anyagukban hőszigetelt osztó-gyűjtők
 • Bármikor bővíthetők köszönhetően moduláris kialakításuknak
 • A rendszer leürítése nélkül is tisztíthatók
 • Helyigényük minimális, akár a falban is elhelyezhetők
 • Elegáns megjelenésű osztószekrényeink méretválasztéka kellően bőséges
 • 2 év garancia

Komplett, nyomáspróbázott és számos különleges szolgáltatással rendelkező osztó-gyűjtők minden felületfűtési és felülethűtési feladathoz!
Minimális építési mélységgel, osztószekrények nagy választékával.
Tetőterek vagy fürdőszobák utólagos felületfűtéséhez szivattyús osztóblokkok és visszatérő hőmérséklet korlátozók állnak rendelkésünkre.

 

 • Csekély építési mélységüknek köszönhetően a 80 mm mély Variotherm osztószekrényekben is elférnek
 • Az egyes ágak pozíciója vízszintesen és függőlegesen is szabadon megválasztható, szerelésük egyszerű és gyors
 • Memóriagyűrű a pontosan beállított átfolyási értékek rögzítéséhez
 • Moduláris felépítésének köszönhetően bármikor bővíthető
 • Az átfolyásmérők tisztítása nyomás alatt is lehetséges
 • Komplett osztó-gyűjtők, melyek egyéni igények szerint is szállíthatók, nyomáspróbázva
 • Szivattyús osztóblokkok utólagos rendszerkialakítás esetére
 • Garantáltan rövid szállítási határidő

Kompakt méretű osztó-gyűjtőink és osztószekrényeink elhelyezése nem jelent problémát akár falakban, falsíkokon kívül, de még álmennyezetek felett sem. A Variotherm osztó-gyűjtők akár mennyezeten, vízszintesen is elhelyezhetők.

 

 • Az osztószekrények bármilyen falazaton vagy falazatban elhelyezhetők
 • Egyéni kialakítású osztó-gyűjtők is szállíthatók a rendelkezésünkre álló hely optimális kihasználása érdekében
 • Akár 80 mm mély osztószekrényekben is elférnek
 • Felújítás vagy utólagos tetőtér beépítéshez szivattyús osztóállomások is szállíthatók
 • 2 év garancia
u
Mik a VarioOsztó 5.0 előnyei

A VarioOsztó 5.0 moduláris kialakítású, légkamrás kialakítású, általános alap osztó-gyűjtőnk, melyet a Variotherm felületfűtő és felülethűtő rendszerekben alkalmazunk. Komplett, összeszerelve és nyomáspróbázva adjuk át őket. Különleges szolgáltatása a nyomás alatti tisztíthatóság és a memóriagyűrű, mellyel a beállított vízmennyiséget tudjuk rögzíteni.

Mik a szivattyús osztóállomások alkalmazásának előnyei?

A szivattyús osztóállomások olyan osztó-gyűjtők, melyek saját keringtetőszivattyúval, keverőszeleppel és egyéb hidraulikai elemekkel rendelkeznek. Hidat képeznek az utólagos tetőtér-beépítések vagy lakótér-bővítések Variotherm felületfűtései és a meglévő központifűtés között.

Hol alkalmazzuk a szivattyús mikroállomást?

A szivattyús mikroállomás például egy fürdőszoba újítása során kap szerepet abban az esetben, ha legfeljebb 2 fűtőkörünk van. Ilyenkor előnyös a VarioKomp padlófűtés vagy a száraz rendszerű falfűtés alkalmazása, melyet a szivattyús mikroállomással illesztünk a meglévő központi fűtésünkbe.

Egy új padlófűtési fűtőköröm lesz. Mi érdemes tennem?

Elegendő egy egyszerű Variotherm RTL szelepkészlet falba süllyesztése abban az esetben, ha pl. fürdőszoba felújítás során csak egy padlófűtési kört alakítunk ki. A Variotherm falba süllyesztett RTL szeleppel a padlófűtés fűtővizének hőmérsékletét tudjuk beállítani. Ez üzemelhet egy rögzített hőmérsékleti értékkel, de elláthatjuk termosztatikus fejjel is, így az aktuális elvárásainknak megfelelő vízhőmérséklet állíthatjuk be.