Variotherm száraz rendszerű modulok fűtéshez és hűtéshez

Variotherm száraz rendszerű modulok fűtéshez és hűtéshez

75 mm csőtengelytávolsággal

Variotherm száraz rendszerű modulok fűtésre és hűtésre, IBR tanúsítvánnyal

A fal- és mennyezetfűtésekhez/-hűtésekhez használt 18 mm vastagságú, száraz rendszerű modulok építésbiológiai szempontból bevizsgált gipszrostlemezek. A fűtőcső (VarioModul 11,6×1,5 Laser cső) a modulok hátoldalán kerülnek beépítésre, 75 mm-es csőtengelytávolsággal. Mennyezeti alkalmazásokhoz választhatunk 105 mm csőtengelytávolságú modulokat is: ezek még egyszerűbbé teszik például a világítási koncepciók megvalósítását.

Az előzetesen megjelölt csavarozási pontok lehetővé teszik a modulok precíz alépítményhez történő csavarozását.

Biztos ami biztos, bevizsgálva!

A modulok klíma- és környezetbarátak, tanúsított minőségűek és tűzbiztosak. Megfelelnek a legmagasabb biztonsági előírásoknak: többek között az IBS-Linz Tűzvédelmi Technológiai és Biztonsági Kutatóintézet vizsgálta a modulok tűzvédelmi biztonságát az EN 1363-1 és EN 1364-1 szabványok szerint.

Vizsgálati szám: 10111710.

A lapok műszaki adatai:

  • Lap: Épületbiológiailag bevizsgált gipszrostlemez.
  • Tűzállóság a DIN EN 13501-1 szerint: nem éghető, A2.
  • Jelölés a DIN EN 15283-2 szerint: GF-I-W2-C1.
  • Hővezetési tényező λ: 0,32 W/mK
  • Sűrűség ρK: 1150 ± 50 kg/m3
  • Páradiffúziós ellenállási szám μ: 13

Megjegyzések:

  • A Variotherm száraz rendszerű modulok nem használhatók statikus terhelések átvételéhez a teherhordó falszerkezetekben illetve nem vehetők figyelembe a statikus épületmerevítésekben.
  • A modulok tárolása, beépítése és további feldolgozása, valamint az építési fázis és az épület használata során a relatív páratartalom nem haladhatja meg a 70 %-ot. A nedves vakolatokat és nedves esztricheket a modulok beépítése előtt kell felhordani és ezeknek ki kell száradniuk. A modulok legfeljebb W3 nedvességi osztályba tartozó helyiségekben használhatók (ÖNORM B 3407). Beépítésük nem megengedett a W4 vagy magasabb nedvességosztályú helyiségekben (pl. üzemi konyhák és zuhanyzók).